Banden service – Officiele Mercedes-Benz Service Partner

Uitbalanceren

Als je auto nieuwe banden dan moeten de banden worden uitgebalanceerd. De balans moet worden gecontroleerd bij de eerste tekenen van onstabiel weggedrag en/of trillingen, deze kunnen leiden tot vermoeidheid van de bestuurder en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden en onnodige slijtage van de wielophanging van de auto. Bij een goed gebalanceerd wiel is het wegcontact beter, dit bevordert tevens de veiligheid. Het is aan te bevelen om alle vier de banden te balanceren om optimaal comfort te garanderen.

Om banden te (de)monteren gebruiken wij de Butler Powerspeed, deze banden-(de)montagemachine is de snelste en grootste op de markt en heeft een opspanbereik dat loopt van 8″ tot 30″.

Uitlijnen

Ook kunnen wij uw auto uitlijnen. Een auto is pas goed uitgelijnd als de auto goed en soepel rechtuit rijdt en als alle onderdelen van de besturing in goede conditie zijn. Als uw wielen niet goed zijn uitgelijnd, dan veroorzaakt dit onnodige slijtage van de banden, het steeds moeten bijsturen en vaak ook irritatie.

Uitbalanceren en uitlijnen is echt belangrijk voor een optimale performance. VDG Autoservice beschikt over de meest moderne elektronische apparatuur en kennis voor deze werkzaamheden.

Officiele Mercedes-Benz Service Partner

Wij zijn VDG Autoservice

Lees meer >

Wie wij zijn

Lees meer >

Wat wij doen

Lees meer >

Waar wij zitten