Bandenservice

Alles voor uw banden

Zoekt u een auto garage met een veelzijdige bandenservice? Maak dan snel een afspraak met VDG Autoservice. Wij bieden een zeer uitgebreide bandenservice aan. Wilt u uw banden verwisseld hebben? Of moeten uw banden gebalanceerd worden? Ook voor het uitlijnen van uw banden bent u bij VDG Autoservice aan het juiste adres. Neem dus snel contact met ons op via onderstaande gegevens. Of lees verder om meer te weten te komen over onze bandenservice.

Waarvoor kunt u bij onze bandenservice terecht?

U rijdt pas compleet veilig en comfortabel als uw auto prima uitgebalanceerd en uitgelijnd is. Pas als uw auto strak op de weg ligt, geniet u van de optimale performance. Wie wil dat nou niet? Breng daarom een bezoekje aan VDG Autoservice. Onze bandenservice beschikt over de meest moderne apparatuur. Bovendien worden al onze monteurs regelmatig bijgeschoold. Zij zijn dus uitermate op de hoogte van de nieuwste kennis en werkzaamheden. De autotechniek staat immers niet stil! Omdat onze medewerkers zo ruim ervaren zijn, kunnen zij elke auto onderhouden en repareren. Ongeacht het merk of het type. Ook uw auto kan dus prima achtergelaten worden bij onze bandenservice. Lees snel verder!

Zomer- en winterbanden

Voor het wisselen van zomer- en winterbanden kunt u terecht bij VDG Autoservice. Wij bieden een complete service voor het wisselen van uw banden. Hierbij kunt u denken aan het demonteren, balanceren en de montage van de banden. Hierbij bent u ervan verzekerd dat u de banden krijgt die het meest geschikt zijn voor het seizoen.
Het is verstandig om tijdig uw autobanden te wisselen. Zodra het kouder wordt dan 7 graden Celsius, dan presteren winterbanden aanzienlijk beter dan zomerbanden. Komt de temperatuur lange tijd boven de 7 graden Celsius, dan is het verstandig om over te stappen naar zomerbanden. In dat geval presteren zomerbanden immers stukken beter dan winterbanden. In de afbeelding hiernaast kunt u de remafstand bekijken bij de verschillende temperaturen bij een snelheid van 100 kilometer per uur.

Remafstand zomer- en winterbanden

Bandenwissel

  • Profieldiepte van minimaal 2 mm bij zomerbanden
  • Profieldiepte van minimaal 4 mm bij winterbanden
  • Temperatuur boven +7 graden: tijd voor zomerbanden
  • Temperatuur onder +7 graden: tijd voor winterbanden
  • Bij Slijtage, uitdroging of beschadigingen aan uw banden ook vervangen

Balanceren en uitlijnen

Een auto balanceren is belangrijk voor de juiste ligging op de weg. Merkt u bijvoorbeeld een onstabiele wegligging? Of trilt uw auto ongewoon veel tijdens het rijden? Dan kan het zijn dat de banden uit balans staan. Dit kan weer leiden tot vermoeidheid bij de bestuurder. Dat kan erg gevaarlijk worden in het verkeer! En vergeet de onnodige slijtage aan de banden en de wielophanging niet. Dat kan een duur kostenplaatje gaan worden. Wees er dus op tijd bij. Laat uw banden balanceren. Dan is er nog het uitlijnen. Als onze bandenservice uw auto goed uitlijnt, rijdt hij weer goed, soepel en rechtuit over de weg. Ook hierbij geldt: doet u dit niet op tijd, dan levert dat ellende op. We spreken dan over veel moeten bijsturen, schade aan uw banden en uiteindelijk grote irritatie. Wacht dus niet te lang. Maak een afspraak bij VDG Autoservice.

Onze andere diensten

Los van onze bandenservice kunt u ook bij ons terecht voor:

  • Uitlaatsystemen
  • Airco
  • Storingsdiagnose
  • APK
  • Powerflush

Bel ons vandaag nog

De monteurs van VDG Autoservice staan altijd voor u klaar. Zij maken uw auto graag sneller, stabieler en soepeler. U kunt hen telefonisch bereiken via telefoonnummer 0164-211624. Onze bandenservice maakt uw auto weer klaar voor op de weg!

Bandenservice

Back to top